Russian motorcycle M72 1947

5/5 - (1 vote)

Loading

Loading...
×
+

Вчера имахме изключителен руски представител на мотоциклетната техника от 1942 г. Неговият собственик с удоволствие ни разказа за своя опит. И ето какво казва той за този страхотен мотор:

Този мотоциклет е Руска марка М-72, произвеждан е в периода от 1942г. до 1960г.Моделът е направен по немската версия а именно BMW R71,Разполага с двигател тип боксер с работен обем 750сс и мощност „22“ конски сили. Също така с 4-ри степенна скоростна кутия и карданно предаване.

Притежавам този мотоциклет от вече 5-години и идеята беше да се върне едновременно във възможно най-оригинален вид , но и да се отстранят недостатъците за да може да бъде ежедневно каран както в града така и на дълъг път. Основно подобрение е преминаването от 6v на 12v като главно преимущество е по добрите светлини. Моторът е правен от абсолютната нула болт по болт и е боядисан в цвета използван за немските мотоциклети. Кара се възможно най-много и се поддържа само от мен и баща ми. Ако не беше той този мотоциклет нямаше да бъде това което е в момента. За което съм изключително благодарен , за цялата му подкрепа и за възможността от „360CARSCAN.COM“ за заснемането на мотора и професионалното отношение!