Как да направим обява за продажба на автомобил?

5/5 - (34 votes)

Loading

Как да направим обява за продажба на автомобил? Всеки рано или късно трябва да се отърве от старата си кола или мотор. Но това в днешно време изисква време и проучване. Всеки знае, че трябва да направи правилните снимки, да опише подробно всички екстри на автомобила. Освен това трябва да губи време в разговори огледи и какво ли още не. Но от къде да започнем? Как да го направим правилно?

Най-важното са снимките. Всяка обява за автомобил започва от там.

За да направим обява за продажба на автомобил, нека да започнем от снимките, това е нещото което кара хората да ви потърсят. Вероятно много от вас ще си зададат този въпрос. Къде да направим правилните снимки за продажба?

Как да направим обява за продажба на автомобил
Изберете подходяща светлина и място с минимално излишни обекти. Най-добре някоя стена без цветове. Сивият фон се счита за неутрален във фотографията.

След като намерим правилното място и сте Измили автомобила, е време да започнем със заглавната снимка. Това е точно тази снимка която ще поставите на първо място в обявата. Запомнете, важно е да се вижда и разпознава типа и модела на автомобила. Всичко останало е излишно творчество. Не го правете.

Как се прави обява за продажба на автомобил
Диагоналните снимки трябва да показват ясно типа на купето и да са лесно разпознаваеми за модела на автомобила. Не прекалявайте с ъгъла.

Важно е да направите много снимки, а след това да решите.

Задължително снимайте всички диагонали на автомобила. Това е което търси всеки клиент, да види колата от всички страни.


Обедете се че автомобила е на фокус и сте премахнали всички лични вещи от купето. Те нямат работа там и няма да бъдат част от продажбата.

обява за продажба на автомобил как
Направете панорамна снимка на салона, за да се вижда максимално всичко от предната част на автомобила.

След което преминете към снимане на всяка седалка по-отделно. Снимките с ясна преспектива към салона ще дадат допълнително сигурност в клиента за липса на скрити дефекти.


Следва да направите още няколко снимки и сте готови. Ако вече имате 13 снимки и това е всичко, трябва да знаете още нещо важно. Повечето сайтове в България, а и не само ще Ви позволят да качите до 17 снимки в обява. За това е важно да не хабите този ресурс в безсмислени кадри. Ето още един съвет. Задължително е да снимате километража на автомобила, за предпочитане е със запален двигател или поне на контакт.

Как се прави обява за продажба на автомобил
Важното при тази снимка е да се вижда общия показател на километража за изминат пробег.

Снимката на двигателя е препоръчителна за почти всички съвременни автомобили. Това дава ясна представа на купувача за типа двигател и неговите характеристика. Имайте в предвид, че които си търси такъв автомобил вероятно е повече запознат от самият вас.

Да направим обява за продажба на автомобил
Често моделите автомобили в една и съща година излизат с различни видове двигатели. При повечето от тях това е лесно разпознаваемо и визуално.

Акцента във вашата обява е автомобила. Нищо друго не трябва да бъде там.

Направете снимка на шофьорската врата. Тук може да направите един близък план, ако всички копчета са видими или да направите колаж от няколко отделни снимки. Важното е да се видят всички подробности на тази врата. Много често производителя поставя специфични бутони в тази област заради шофьора. Не ги пропускайте.


Вероятно вече сте изчерпали своят лимит. Но все пак ако имате още идеи как да добавите няколко снимки – колажи във вашата обява. Ето и последната ни препоръка за това кое е важно?


След като сте подготвили всички снимки и сте сигурни във вашият избор, е време да пристъпим към следващото Цената. Всяка стока има цена, но дали е справедлива е въпрос на задълбочено проучване. Важно е да определите цената според пазара, конкуренти автомобили и други фактори. Не продавайте евтино нито твърде скъпо. Целете се в средата на ценовият диапазон. Вероятно там ще намерите правилният клиент. Опишете всичко което включва автомобила като допълнително оборудване, освен ако го няма като възможност за избор от бързото описание. Напишете повече информация за това от колко време ползвате автомобила, къде и как е ремонтиран за този период. Не пишете романи, няма кой да ги чете. Хората искат да видят само най-важното. И накрая остава да публикувате във всички възможни сайтове макар това да не е много смислено. Но така ще увеличите своят шанс.


Ако всичко това Ви се струва сложно можете да се обърнете към нас и да запазите фото сесия. Нашето фото студио ще направи нужните снимки и подготовка вместо вас. Освен това като допълнителен бонус ще получите възможността да направите различна обява с добавена пълна виртуална реалност. Това ще даде възможност на всеки потенциален клиент да види повече от 100 снимки в една обява. Без колажи и пейзажи. А за тези от вас които се затрудняват в пускането на обяви, можем да помогнем на място с допълнително информация.