Harley Davidson Buell xb12s

5/5 - (6 votes)

Loading

Loading...
×
+

Макар добре познатата марка да е известна с чопърите си този Harley Davidson Buell xb12s е нещо малко по различно. Освен добрата къстъмизация от страна на Nomadcustom, модела е запазил оригиналната си стойка. Това е една лимитира версия на дъщерната компания Buell основана от Erik Buell. Дългогодишен служител и главен инжинер на Harley Davidson е вдъхнал живот на този мотоциклет. Малко след старта на компанията от HD взимат 49% от компанията и започват серийно производство.

През 2009 година след произведени малко над 130хил мотора, HD прекратява тази компания и Buell спира произовдство.

Harley Davidson Buell
Предният спирачен диск на Harley Davidson Buell е с размер над 350mm

През ноември 2009 г. Erik Buell обяви стартирането на Erik Buell Racing. Независима компания управлявана от Erik Buell, която първоначално произвежда само състезателни версии на модела 1125R, впоследствие предлага актуализиран модел 1190RS за улицата или пистата. Допълнително стартира и подобрени модели 1190RX и 1190SX, които са предназначени за използване на улица или писта.

През февруари 2021 Buell Motorcycles обявиват, че се връщат в производство под новата собственост на Erik Buell Racing (EBR). Сега новата компания възнамерява да извади на пазара няколко нови модела Douring, Dirt, Adventure и Cruisers

Ако и вашият мотор искате да бъде снимана по този начин, запазете си час с този ваучер . Може да ни последвате и във ФБ страницата ни.